Görme engellilerden feryat: Okullarımızı kapatmayın

Haber Giriş : 24 Haziran 2008 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, körler okullarını bu yıl itibariyle kapatmaya başlamasına karşı olan Türkiye Körler Federasyonu, Bakanlık önünde eylem yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın körler okullarını kapatma kararı nedeniyle MEB, önünde eylem yapan Körler Federasyonu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'den bu karardan vazgeçilmesini istedi. Federasyon Başkanı Hasan Tatar, yaptığı açıklamada, çeşitli alanlarda çalışan görme engelli pek çok kişinin körler okulunda temel eğitim aldıktan sonra topluma kazandırıldığını ifade etti. Tatar, ?Körler okulları sayesinde görme engelli vatandaşlarımız toplumun sırtına yük olmuyor. Bu okullar sayesinde görme engellilerimiz meslek sahibi olabiliyorlar? dedi.

?MEB, KOLAYCILIĞA KAÇIYOR?

Tatar, körler okulların kapatılması ile birlikte görme engelli öğrencilerin normal okullara yönlendirilerek ?kaynaştırılmış eğitim? adı altında öğrenim görmeye çalıştığına işaret ederek, ?Okur-yazar dahi olmayan diplomalı görme engelliler topluluğu oluşturuluyor. Bu nedenle görme engellilerin üniversiteye girme oranı düşürülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, sorunu çeşitli yönleriyle değerlendirip çözüm yolları aramak yerine, kestirme bir çözümle körler okullarını birer ikişer kapatmayı planlamaktadır. Bu yıl Niğde Körler Okulu'na öğrenci kabul edilmemiş olup, bu okulun kapatılacağı kesinleşmiş gibidir. Edindiğimiz bilgilere göre, sırada Çanakkale Gelibolu ve Konya Selçuklu Görme Engelliler İlköğretim okulları bulunmaktadır. Bu gidişle birkaç yıl içinde bu okulların tümüyle ortadan kaldırılacağı endişesini haklı olarak taşıyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber